• Meditatie

  • Meditatie betekent het 'zijn' ervaren. Accepteren van dat wat er is in ons leven. Als we van geen enkele situatie afhankelijk bent leven we pas echt. In een meditatief leven ontwikkelen we meer bewustwording en levensgeluk.                             

    Mediteren is de vreugde van het ervaren van ons eigen stille ruimte. En omdat het alleen-zijn je krachtige ware aard is, is het er altijd, de hele dag, vanaf de geboorte tot ouderdom, in gezondheid en bij ziekte. Je hoeft het alleen nog maar te ontdekken.

     

     

  • Uit ervaring is gebleken dat het voor de meeste mensen moeilijk is om op het kussen te gaan zitten en te mediteren. De onrust van het lichaam en het denken zijn in de regel te groot om uit het niets stil te zitten; vaak protesteren het lijf en de geest zo erg dat het moeilijker is om de meditatie beoefening vol te houden. De meditaties die aangeboden worden zijn eenvoudig en beginnen bijna allemaal met beweging. Het zijn actieve technieken die je helpen om tot een moment van nietsdoen te komen. Mediteren geeft voor veel mensen een ongelooflijke verbetering van kwaliteit in leven in ons drukke en hectisch bestaan. Het kan enige tijd duren voordat je de slag te pakken hebt maar het is zeker de moeite waard. Je hoeft er alleen een beetje moeite voor doen.

    Welkom in jouw wereld die meditatie heet!