• Mindfulness (MBSR/MBCT)

 • Details

  MBSR training: 8 lessen + stilteochtend 350,-  

  MBSR vervolg: 8 lessen + stilte ochtend 350,-

                                                                                                                                                                      

 • Mindfulness (MBSR) en Power mindfulness

  Dit is de klassieke 8 weekse Mindfulness cursus, de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar biologie en meditatieleraar Jon Kabat-Zinn. Hier ga je kennis maken met technieken die je helpen om in het moment te leven. Wanneer je in het nu leeft zul je je minder snel laten meeslepen in de hectiek van het leven en veel beter in staat zijn om in volheid te leven. De adem is zeer belangrijk bij mindfulness, sterker nog, het is een van de ankers. Je leert verschillende ademtechnieken maar ook eenvoudige yogaoefeningen, zit- en loopmeditatie en de bodyscan. Van jou wordt verwacht om een aantal van deze technieken dagelijks te oefenen dus er wordt veel eigen inzet en tijdinvestering gevraagd. Je zult je bewust ‘moeten’ inspannen om tot persoonlijke groei en heling te komen. Vastgeroeste patronen en overtuigingen vragen om tijd en aanpassing. Dit betekent dat je iedere dag de praktische oefeningen gaat doen opbouwend in tijd van 20 minuten naar ongeveer 45 minuten. De cursus duurt 8 weken lang dus het vraagt de nodige discipline. Maar aan het eind van de cursus kun je ervaren hoe groot de beloning is. 

  De training is bedoeld als opstap voor iedereen die een mindful en gelukkiger leven willen of voor een hernieuwde kennismaking als je eerder een mindfulness cursus hebt gevolgd.

  Bij beginners training is ervaring niet nodig, de ervaring komt vanzelf.

  Vervolgtraining is bedoeld voor deelnemers die een basistraining hebben afgerond. 

  Power mindfulnes

  Het verschil met 'gewone' mindfulness en Power mindfulness is dat de meditatie beoefening een grotere rol speelt, wat inhoudt dat de meditaties ook langer duren. Geadviseerd wordt dat de deelnemers al een mindfulness training hebben gevolgd of ervaring met mediteren hebben. Power mindfulness heeft de intentie om belangrijke issues als geduld, moed, angst en emoties als thema's te integreren in de meditatie om uiteindelijk in zo groot mogelijk psychologische vrijheid te leven.

  Lesdata: idem als mindfulness training

   

   

   

 • Inschrijven of informatie voor een cursus

  Versturen